2016. február 10., szerda

Zabos-túrós kenyérke



Mostanában hozok majd pár új receptet ami kissé eltér a szokványostól,de igazán finom és egészséges.A receptek egy része a barátnőmtől származik,aki több mint 4 éve használja étrendjében ezeket az alapanyagokat.
Nem tartalmaznak finomított cukrokat,fehér lisztet ,burgonyát és fehér rizst.Viszont sok lassan felszívódó szénhidrátot és fehérjét igen.
Ezenkívül a feltételünk az volt,hogy kis kompromisszummal mindent,finomat és ízeset együnk.
Ez az egyik mindennapi kenyerem.A zárójeles megjegyzéseket lehetőségként írtam.....

Hozzávalók:
-10 dkg (teljes kiőrlésű) aprószemű zabpehely
-10 dkg zabkorpa
-25 dkg túró(zsírszegény)
-2 db kis tojás
-1tk. sütőpor
- 1tk. só
A száraz alapanyagokat összekeverem.A tojást villával felverem, a túrót szintén villával áttöröm.
A két egyveleget jól összegyúrom.A tésztát  5 egyenlő részre osztom és kis bagett alakúra formázom.
A tetejét jól megszórom magkeverékkel(opcionális).
200C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm.

A tésztába lehet keverni,különböző zöldfűszereket,aszalt paradicsomot,olívabogyót,magvakat,stb.
Én dupla adagot sütök és lefagyasztom.Reggel kikapok egyet és mire a melóba érek már reggelizhetek is.(általában a fele elég szokott lenni reggelire...)







7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták! Kíváncsi lennék az ízére egyszer majd kipróbálom.Zabkorpát eddig még nem használtam! Egészségedre!

    VálaszTörlés
  2. Megcsináltam! Nagyon finom! köszönöm a receptet! Üdv Márti

    VálaszTörlés
  3. Annyira örülök, hogy hoztál új bejegyzést/receptet! :)

    Bár én nem váltottam életmódot (az ételek terén) + azt hiszem, nem is tudnék, csak ha valami miatt muszáj lenne (nekem eddig bevált a "mindent lehet enni csak mértékkel" elvem), ettől függetlenül szoktam néha hasonlóakat sütni. Egyrészt azért, mert finomak szerintem, másrészt észrevettem, hogy a kisfiam imádja a zabpelyhet és zabpehelylisztből készült dolgokat. Szerintem előbb-utóbb ezt a kenyérkét is kipróbálom, tuti, hogy nagyon fog ízleni neki.

    VálaszTörlés
  4. De jó recept és még jobb a tény, hogy újra itt vagy!! :-)

    VálaszTörlés