2012. június 28., csütörtök

Karfiolkrém

Nyáron (és télen) sokszor készítek  pirítósra vagy friss kenyérre kenhető ilyen -olyan krémeket.
Ez az egyik:)



Hozzávalók:
-1 közepes fej karfiol
-1 tojás
-1dl olaj
-só,bors
-1 ek.mustár


A karfiolt rózsáira bontom és ízesített(vegetás)vízben megfőzöm.
A majonézhez a tojást,sót,borsot és a mustárt a kelyhes turmixba teszem és bekapcsolom a gépet.A felső nyíláson folyamatosan csurgatom az olajat,így 1 percen belül kész is a házi majonéz.

Ha ez megvan beleteszem a karfiolt és egyet kettőt forgatok rajta.
Ez most teljesen sima lett a gyerekek miatt,de lehet darabosabbra is hagyni.

Pirítósra kenve egy kis paradicsommal kiváló reggeli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése